Slik søker du kjappest og billigst om forbrukslån

Er du av typen som synes det er ille nok å stå to minutter i kø når du skal betale for varene dine på REMA 1000? I så fall vil du nok heller ikke vente når du skal ta opp et forbrukslån, og heldigvis er teknologien kommet såpass langt at det heller ikke er tilfelle. Faktisk er det i dag mulig å få forbrukslån på dagen, noe som kanskje høres usannsynlig ut da mange vet at ventetiden på vanlige bankoverføringer fortsatt er unødvendig lang.

Få forbrukslån på dagen

Hvis du skal ha et lån kjappest mulig, så krever det egentlig bare to ting. Det ene er at du må søke ved bruk av BankID slik at du kan signere og identifisere deg selv over nettet, og det andre er at banken faktisk tilbyr såpass rask utbetaling av lånene sine. Flere banker overfører summer på under 50 000 kroner gjerne automatisk like etter at du har fått innvilget søknaden, slik at den eneste ventetiden blir de timene det tar før pengene tikker inn på konto. Søker du om lån tidlig på formiddagen er altså sjansene store for at du får lånet inn på konto litt senere på dagen.

Tar det lang tid å søke om lån?

Kanskje kommer man ikke i gang med søkeprosessen fordi man har en (feilaktig) oppfatning om at det tar lang tid å fylle ut en slik søknad og at prosessen er kronglete. Men tvert imot så kunne det knapt ha vært enklere – det tar bare noen få minutter å fylle ut søknaden, og ettersom de fleste banker har automatisk søknadsbehandling er det ikke rare informasjonen du behøver å fylle ut selv heller. Kort forklart trenger du bare å fylle ut navnet ditt og hvor du bor, så får du svar på søknaden innen noen få minutter etterpå.

Husk å gjøre litt research før du søker

Men selv om alt skal skje raskest mulig, så er det ikke sikkert at dette er det mest fornuftige. For det er store prisforskjeller på tvers av bankene og derfor er det viktig at du sammenligner lånene før du bestemmer deg for hvilket lån du skal ta opp. Legg gjerne inn flere søknader slik at du kan sammenligne de reelle lånetilbudene der renten faktisk er fastsatt etter din privatøkonomi. Deretter er det bare å finne frem BankID-brikken og krysse fingrene for positivt svar fra banken!